fredag 1 januari 2021

Pseudolambik #40

 


Det blev varken Nyårskonsert från Wien, backhoppning eller Ivanhoe för mig i år heller. Däremot blev det Tour de Ski-sprint, pizza och lambikbryggning. Jag fick mycket bättre utbyte än vanligt, troligen på grund av bättre krossning i bryggbutiken.

Data:

  • Volym 23 l
  • OG 1,060
Mäskning:
  • 4 kg pilsnermalt
  • 2 kg krossat vete (Kungsörnen)
Grumlig mäskning med följande erhållna temperaturer:
  • 43 C
  • 57 C
  • 67 C
  • 72 C
  • 80 C
Kok:

Drygt två timmars kok med gammal humle från 2014.

Fermentering:

Vid varierande källartemperatur med bottensatserna från sats 37.

Bedömning 2022-01-15:

Ett år drygt har gått sedan bryggdagen, och nu är det hög tid för ett smakprov som jag egentligen hade tänkt göra under sommarsemestern.

Den har utvecklat en fin syra, och tillsammans med lite multen höst-arom och fruktighet så är det en ganska behaglig upplevelse. Lite beska finns det på slutet också. Det här kan bli en bra brukslambik att blanda gueze med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar