De senaste försöken till torrhumlad lambik blev sisådär, delvis på grund av tveksam baslambik, och i ena fallet på grund av en mycket märklig humlesort. Nu återvänder vi till en normal baslambik med goda kvaliteter, och till citra vilket senast blev väldigt gott.
Data:
- Volym 12 l
- OG 1057
- FG 1008
- Abv 6,5 %
- 12 l sats 12
- 100 g citra
- 80 g druvsocker (kolsyrejäsning)
Bedömning 2015-03-04:
Ölet hälls upp gyllengult och glasklart med ett fräsande vitt skum som snabbt lägger sig.
Aromen är frisk med lite kartiga äpplen, grapefrukt, allmänna tropiska frukter och en aning stall.
Kroppen är lätt till medellätt med en rejäl "moussig" kolsyra.
Syran är rejäl men inte överväldigande och matchas väl av en stram torrhet.
Detta var riktigt gott och troligen min bästa torrhumlade lambik hitills. Förmodligen en kombination av bra humleval och en bra baslambik.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar