Efter sjutton lambikbryggningar har något slags standardrecept och rutin satt sig, och det är väl inte så mycket mer intressant att tillägga egentligen. Jag får återkomma om ungefär ett halvår med en första provsmakning.
Data:
- Satsstorlek 23 l
- OG 1050
- SRM 6
- IBU ~15
- 3 kg pilsnermalt
- 2 kg krossat vete
- 1 kg mörk münchnermalt
- 46 C
- 57 C
- 64 C
- 70 C
- 79 C
- 60 g ugnsbakad hallertauer mittelfrüh i knappt två timmar
Mikroorganismer:
Jäsning med bottensatsen från sats 12 vid varierande källartemperatur.
Bedömning (2015-08-29):
Efter drygt ett halvårs jäsning har den surat till sig fint, och har det som jag nog skulle vilja beskriva som min hussmak; fruktighet med inslag av röda äpplen, en lätt stallighet, en bestämd syra. Lite ung ofrtfarande kanske men kan nog bli en kandidat för en geuze detta. Jag tog inget SG-prov, men pH var 3,18.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar