Förra veckan skrev jag om planerade bryggningar under den stundande bryggsäsongen. Men för pseudolambikar finns det utöver själva bryggningen och jäsningen ännu ett moment; att få fram slutprodukter genom olika typer av blandningar av lambik alternativt med diverse smaksättare. Nedan följer vilka planerade lambikprodukter som kommer släppas under den följande bryggsäsongen, företrädesvis under vintern och våren.
Pseudogeuze
Vad gäller ren blandning av mina p-lambikar så ämnar jag blanda en pseudogeuze per år i samband med julledigheten. Denna säsong är de aktuella lambiksatserna
Jag planerar att buteljera ungefär 30 liter.
Detta är något jag har fått smak för efter mina första försök med citra och mosaic. Jag funderar på någon eller några av följande humlesorter:
- amarillo
- belma
- citra (igen)
- kohatu
Fruktlambik
Vad gäller fruktlambik så hänger det mycket på vad jag får tag på direkt ur naturens skafferi. Bär till följande produkter har jag hittat bra plockställen till och har redan plockat samt tillsatt till lambik:
- Vinbärs
- Hindbärs
- Björnbärs
- Slånbärs
- Molnbärs (hjortron)
- Plommonlambik
- Blåbärs
- Krusbärs
- Rabarbärs
- Rönnbärs
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar