Det är andra gången gillt för ett försök på en variant av Ueriges starkaste öl. Det blir lite smärre modifikationer på receptet, och i stort sett är det en uppskalning av min senaste gammelöl.
Data:
- OG 1,070
- FG 1,0XX
- ABV X,X %
- SRM 21
- IBU 50
Mäskning:
- 2 kg pilsnermalt
- 4 kg münchnermalt
- 400 g CaraMünchner I
- 100 Carafa Special I
- 1 tsk kalciumsulfat
- 1/2 tsk mjölksyra
Infusionsmäskning vid 67 C i en timma.
Kok:
- 30 g magnum i 60 minuter
- 50 g tettnager i 20 minuter
- 50 g tettnanger vid kokslutet
- 1 krm Protafloc i 20 minuter
Total koktid drygt 60 minuter.
Jäsning:
Med Wyeast 1007 (halva jästkakan från Humlekölsch)
- vid XX C i X dagar,
- vid XX C i X dagar.
Övrigt:
Kolsyrejäsning på flaska med strösocker, 5 g/l.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar