söndag 5 januari 2025

Brygd #220: Dubbelsticka

 



Det är andra gången gillt för ett försök på en variant av Ueriges starkaste öl. Det blir lite smärre modifikationer på receptet, och i stort sett är det en uppskalning av min senaste gammelöl.

Data:

  • OG 1,070
  • FG 1,0XX
  • ABV X,X %
  • SRM 21
  • IBU 50
Mäskning:
  • 2 kg pilsnermalt
  • 4 kg münchnermalt
  • 400 g CaraMünchner I
  • 100 Carafa Special I
  • 1 tsk kalciumsulfat
  • 1/2 tsk mjölksyra
Infusionsmäskning vid 67 C i en timma.

Kok:
  • 30 g magnum i 60 minuter
  • 50 g tettnager i 20 minuter
  • 50 g tettnanger vid kokslutet
  • 1 krm Protafloc i 20 minuter
Total koktid drygt 60 minuter.

Jäsning:

Med Wyeast 1007 (halva jästkakan från Humlekölsch)
  • vid XX C i X dagar,
  • vid XX C i X dagar.
Övrigt:

Kolsyrejäsning på flaska med strösocker, 5 g/l.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar