![]() |
Chimärmöss där mamman med lite god vilja kan ses som gyllene. |
Nu är det dags för en repris igen. Precis som för Dubbelstickan så återanvänder jag inledningsbilden av ren lathet. Men i övrigt är det lite ändringar.
Dels valde jag använda kryddor denna gång, lite grand på grund av att jag ändå hade malda korianderfrön hemma efter att ha finslipat ett Vindaloo-recept under vintern och förvåren*. Dock vill jag inte ha alls lika kraftiga kryddtoner som i Chimay Dorée, så jag nöjde mig med 10 g vid kokslutet.Maltnotan blev också något annorlunda då jag valde att ha i hälften münchnermalt för lite djupare malttoner.
Och jästen blev denna gång i Wyeast verison av Chimay-stammen. Lyckligtvis var jag lite alert för en gångs skull och såg att jästen bara var några veckor från att gå ut. Därför valde jag att dra igång förkulturen två dagar innan bryggdagen i stället för min vanliga endagsförkultur. Och det tog nästan två dagar för jästen att komma igång, men vid tillsats så hade den utvecklat ett fint kräusen. Nu hade det säkert gått bra ändå, men det är alltid trevligt att ha sett aktivitet innan man drar igång bryggningen.
Data:
- Volym 25 l
- OG 1,043
- FG 1,008
- ABV 4,6 %
- SRM 6
- IBU 20
- 2 kg pilsnermalt
- 2 kg münchnermalt
- 500 g krossat vete
- 10 g magnum i 60 minuter
- 20 g hallertauer mittelfrüh i 20 minuter
- 20 g hallertauer mittelfrüh vid kokslutet
- 10 g malda korianderfrön vid kokslutet
- 1 krm Protafloc i 20 minuter
- vid 20 C i 4 dagar,
- vid 22 C i 5 dagar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar