Pärlor för svin - Fabrikör Ekstedts betraktelser

söndag 28 september 2025

Cider anno 2025

›
Årets cidermakande var onekligen en utmaning. Redan i förväg var jag medveten om att årets äppelskörd riskerade att bli sämre än fjolårets. ...
söndag 7 september 2025

Några märkliga bryggtekniska kullar att dö på

›
  Uttrycket "en kulle att dö på" refererar till en åsikt, ett påstående eller dylikt som man är beredd att försvara och argumenter...
onsdag 13 augusti 2025

Att köpa en gård

›
  Köpsugen? Nej, jag ska inte bli godsägare. Titeln är förstås en halvtramsig anspelning på den i Sverige nyligen införda gårdförsäljningen,...
2 kommentarer:
söndag 13 juli 2025

Om diskussionsgruppers uppgång och förfall

›
  Mitt intresse för att göra egen cider startade sommaren 2016. När jag flyttade in i min bostadsförening 2002 var trädet på baksidan inte s...
söndag 15 juni 2025

Bryggsäsongen 2025/2026

›
  Den gångna helgen gick åter Amylases Sommarölsträff av stapeln. Det mesta var som vanligt, förutom en sak. På grund av en dubbelbokning tv...
tisdag 3 juni 2025

Martyn Cornell in memoriam

›
  Jag hade egentligen tänkt skriva ett helt annat inlägg den här veckan, och i ett utslag av "research" gick jag in på Milk The Fu...
1 kommentar:
söndag 11 maj 2025

Hur väljer jag öl att köpa?

›
  Så många val. I veckan som gick publicerade Beernews en artikel om öls fysiska ursprung, och hur vissa produkter i olika grad vilseleder ...
2 kommentarer:
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Fabrikör Ekstedt
Göteborg, Sweden
Hembryggare och ratebeerian. Denna blogg kommer främst handla om mina hembryggningsprojekt, men någon mer allmän betraktelse om öl kanske slinker ner också. Lämna gärna en kommentar om du skulle vara intresserad av vad jag skriver. Håll dig dock till inläggets ämne, och håll en god ton förstås. Undrar du över bloggens namn? En förklaring finns i början av det här inlägget: http://fabrikorekstedt.blogspot.com/2012/01/fabrikorn-vs-omvarlden-svinversionen.html
Visa hela min profil
Använder Blogger.