tag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post7010989249110311594..comments2024-01-19T17:25:35.835+01:00Comments on Pärlor för svin - Fabrikör Ekstedts betraktelser: Om vattenvolymerFabrikör Ekstedthttp://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-57036454768981095792018-12-21T21:28:07.814+01:002018-12-21T21:28:07.814+01:00Jo, volymminskningen p.g.a. temperatur kan man ock...Jo, volymminskningen p.g.a. temperatur kan man också ta hänsyn till om man vill vara noggrann, men samtidigt har man ändå inte så noggrann koll på exempelvis bortkok som nybörjare. Angående förluster till humle (och druv) så tar jag upp det i det länkade inlägget om satsstorlek. Fabrikör Ekstedthttps://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-58673768184623527712018-12-21T19:37:51.270+01:002018-12-21T19:37:51.270+01:00Kanske även ska nämna att volymen minskar vid kyln...Kanske även ska nämna att volymen minskar vid kylning och att man förlorar en viss mängd vört till humlen i samband med tappning till jäshink vilket man får ta höjd förNebmohttps://www.blogger.com/profile/06766302372721655669noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-83259724625365707412018-12-21T17:14:11.854+01:002018-12-21T17:14:11.854+01:00Nej, jag tycker inte alls att jag gör det enkelt f...Nej, jag tycker inte alls att jag gör det enkelt för mig. Detta är vad man behöver kunna som nybörjare bör att veta vilken vattenmängder man behöver. Att räkna ut vilket utbyte man får med olika vattenmängder är det bara att glömma som nybörjare. Du måste testa dig fram och lära dig hur ditt system fungerar.Fabrikör Ekstedthttps://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-88102756308659550992018-12-21T15:58:57.289+01:002018-12-21T15:58:57.289+01:00Hej
Jag är nybörjare som undrar om du inte gör det...Hej<br />Jag är nybörjare som undrar om du inte gör det lite väl enkelt för dig. Förhållandet mängden malt, vatten och önskat og hur räknar jag på det?<br />För i min värld så minskar og i förhållande till mängden lakvatten. Det är möjligt att jag har fel eller?<br />/ GertGerthttps://www.blogger.com/profile/13831505393494944266noreply@blogger.com