tag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post6842551445036054189..comments2024-01-19T17:25:35.835+01:00Comments on Pärlor för svin - Fabrikör Ekstedts betraktelser: Bryggning och begreppsförvirring - aleFabrikör Ekstedthttp://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-14740868600755558052016-01-18T21:26:48.174+01:002016-01-18T21:26:48.174+01:00Kolla RB-tråden under fotnot **, där hävdar Ron P....Kolla RB-tråden under fotnot **, där hävdar Ron P. (troligen med all rätt) att kölsch och altbier bör betraktas som "obergäriges Lagerbier" d.v.s. överjäst lageröl.<br /><br />Detta har alfa-jänkarna i tråden förstås svårt att acceptera. En av de mest aggressiva (sign. erway) hävdar att då borde alla amerikanska ale betraktas som lageröl eftersom de i princip alltid kallagras en kort tid. Men då missar han ju poängen grovt. Det är verkligen en bedrövlig diskussionstråd.Fabrikör Ekstedthttps://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-69445009046970498652016-01-18T21:14:35.975+01:002016-01-18T21:14:35.975+01:00Jag har stött på människor i England som inte tyck...Jag har stött på människor i England som inte tycker att lager är beer, intressant nog. Det säger en del om synen på lager på ön.<br /><br />När man ändå är inne på ölhistoria och noggranna definitioner så undrar jag om en lager verkligen måste vara bottenjäst?William Blackmonhttps://www.blogger.com/profile/18425127368351740547noreply@blogger.com