tag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post6502067823990281469..comments2024-01-19T17:25:35.835+01:00Comments on Pärlor för svin - Fabrikör Ekstedts betraktelser: Brygd #131: Ful-ESBFabrikör Ekstedthttp://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-41661969735594613372015-05-19T10:52:30.090+02:002015-05-19T10:52:30.090+02:00Nej, det tycker jag verkar långsökt att diskrepans...Nej, det tycker jag verkar långsökt att diskrepansen i färg skulle ha med majs att göra. Det är väl snarare det här med party-gyle som kan ge en viss avvikelse. Plus en massa andra skillnader i bryggverk och annat.Fabrikör Ekstedthttps://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-36882360910780241342015-05-19T10:18:24.334+02:002015-05-19T10:18:24.334+02:00Det har du, men jag tänkte mer på "tveksamhet...Det har du, men jag tänkte mer på "tveksamhetens skugga" som du pratar om vid färgen, om detta kan vara en möjlighet?killacrehttps://www.blogger.com/profile/14182869289357691074noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-19840468893548583042015-05-18T09:11:37.308+02:002015-05-18T09:11:37.308+02:00Jag har nog svarat implicit på frågan i inlägget r...Jag har nog svarat implicit på frågan i inlägget redan. Receptet ovan kommer direkt från bryggaren (med små modifikationer). Klonrecept som inte kommer direkt från bryggaren kan man utgå ifrån är mer eller mindre felaktiga.Fabrikör Ekstedthttps://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-76957561905107446122015-05-17T21:32:19.679+02:002015-05-17T21:32:19.679+02:00Jag har läst på flera ställen att de använder majs...Jag har läst på flera ställen att de använder majs i receptet (ca 15 %), men här verkar åsikterna gå isär mellan olika recept. Har fabrikörn något att säga om majsens vara eller icke vara i detta?killacrehttps://www.blogger.com/profile/14182869289357691074noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-4253992432330364082014-12-19T22:22:36.941+01:002014-12-19T22:22:36.941+01:00Ah, det har jag missat. Intressant. Tack för en br...Ah, det har jag missat. Intressant. Tack för en bra blogg!Gustavnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-69702262491185959242014-12-19T21:35:51.701+01:002014-12-19T21:35:51.701+01:00Jag la till resultatet från en paralellprovning fö...Jag la till resultatet från en paralellprovning för några dagar sedan.Fabrikör Ekstedthttps://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-10827041817619365192014-12-19T17:59:43.542+01:002014-12-19T17:59:43.542+01:00Någon uppdatering på den här fronten? Jag har själ...Någon uppdatering på den här fronten? Jag har själv gjort ett inte helt lyckat esbkloningsförsök, och tänker nog snart ge mig på det igen.Gustavnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-22702211386171673702014-11-10T10:01:10.555+01:002014-11-10T10:01:10.555+01:00Ah! Jag har provat London Pride receptet från samm...Ah! Jag har provat London Pride receptet från samma källa för rätt länge sedan, med mediokert resultat (på grund av min egen inkompetens!). <br /><br />Det finns två "Can You Brew It" avsnitt där de först misslyckas och sedan lyckas klona både LP och ESB. Det innehåller en intressant intervju med deras bryggmästare, och han säger där att de mäskar mellan 64 och 65. Jag undrade efteråt varför receptet jag tidigare sett på BYO varit så annorlunda.William Blackmonhttps://www.blogger.com/profile/18425127368351740547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-16423537948368052832014-11-10T09:45:54.500+01:002014-11-10T09:45:54.500+01:00Jo, partygyle hade kanske behövts, och sedan bland...Jo, partygyle hade kanske behövts, och sedan blandar Fuller's de olika avtappningarna också.<br /><br />Receptet kommer från länken i texten, det är alltså ett BYO-reportage från Fuller's. Därifrån kommer mäsktemperaturen.Fabrikör Ekstedthttps://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-59438291316203541692014-11-10T09:38:07.114+01:002014-11-10T09:38:07.114+01:00Jag inväntar med spänning hur du upplever resultat...Jag inväntar med spänning hur du upplever resultatet! Var kommer receptet ifrån?<br /><br />Det verkar vara svårt att få till ESB eller London Pride utan att köra partigyle. ESB är ju 5% karamellmalt, precis som London Pride, men med en större komposition first runnings. Jag har länge varit sugen att prova klona bägge dessa med partigyle men det låter som en lång bryggdag. =)<br /><br />Jag blir nyfiken på varför du mäskade så högt? Fullers mäskar vid ca 64,5C vad jag förstått.William Blackmonhttps://www.blogger.com/profile/18425127368351740547noreply@blogger.com