tag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post4736909402032111883..comments2024-01-19T17:25:35.835+01:00Comments on Pärlor för svin - Fabrikör Ekstedts betraktelser: Pseudolambik - sats #23Fabrikör Ekstedthttp://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-91836748725092141532016-03-16T13:45:20.913+01:002016-03-16T13:45:20.913+01:00Bottensatserna är väldigt robusta skulle jag vilja...Bottensatserna är väldigt robusta skulle jag vilja säga.Fabrikör Ekstedthttps://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-15487427865144851962016-03-16T10:58:26.429+01:002016-03-16T10:58:26.429+01:00Hur förvarar du dina bottensatser som du tillsätte...Hur förvarar du dina bottensatser som du tillsätter och hur mycket pratar vi om. Ca 1cm kvar i flaskan. Om jag skulle dricka några lambik i helgen, kan jag då förvara dem i kylen med en folietopp och brygga helgen efter...hållbarhet?//Mattias E Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-19654419501868020452016-02-06T11:50:28.132+01:002016-02-06T11:50:28.132+01:00Kollade lite och typ 8.3 grader i den kalla delen ...Kollade lite och typ 8.3 grader i den kalla delen av källaren, ungefär 10.6 i den lite varmare. Då är det drygt 3 grader ute men när det är minusgrader så är det sannolikt ner mot 6-7 i den "varmare" också. Får se om det går och ha ett fat där nere.Dunceorhttps://www.blogger.com/profile/03122752614866922674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-74571159793010086622016-02-05T14:45:01.254+01:002016-02-05T14:45:01.254+01:00Mm jag ska hålla lite mer koll på temperaturen för...Mm jag ska hålla lite mer koll på temperaturen för se ungefär hur den ligger. Jag har en liten plan att i höst köpa mig ett vinfat och då kommer den ju få stå i källaren.Dunceorhttps://www.blogger.com/profile/03122752614866922674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-33546477567873617032016-02-05T13:10:40.082+01:002016-02-05T13:10:40.082+01:00Det är väl en jättebra temperatur, men om det är s...Det är väl en jättebra temperatur, men om det är så svalt på sommaren så kanske det är för kallt på vintern. Men så länge det är över 10 C borde det gå bra. Det går lite långsammare bara vilket inte behöver vara en nackdel. Man tager vad man haver tänker jag.Fabrikör Ekstedthttps://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-60940512917007031512016-02-05T10:47:16.759+01:002016-02-05T10:47:16.759+01:00Så om du tappar ut från ett jäskärl så det restera...Så om du tappar ut från ett jäskärl så det resterande hälls över till ett mindre kärl?<br /><br />(Det är fö jag som kommenterar under Askatasuna på shbf, tänkte jag kan ta lite mer specifika frågor här om det är ok).<br /><br />Vår källare (som är på 100+ m²) kommer oftast inte över 18-19 grader mitt i sommaren, jag tänker det är ett problem?Dunceorhttps://www.blogger.com/profile/03122752614866922674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-79332195619054825802016-02-05T10:38:17.952+01:002016-02-05T10:38:17.952+01:00Better bottle och glasdamejeanner i olika storleka...Better bottle och glasdamejeanner i olika storlekar är lösningen; 20-25 l, 10-12 l, 5 l, enlitersflakor. Man bör alltid ha kärl fyllda upp till halsen. En vanlig källare borde f.ö. fungera året runt.Fabrikör Ekstedthttps://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-81848913715813206052016-02-05T10:14:17.980+01:002016-02-05T10:14:17.980+01:00Alla dina olika satser, hur förvarar du dem? Om du...Alla dina olika satser, hur förvarar du dem? Om du tar en del för göra geuze låter du resten vara kvar i jäskärlet? Hur förvarar du allt? Jag har en liten hall ner till källaren där jag har tre satser lambic men det börjar bli lite ont om plats. Sannolikt kommer allt flyttas ner i källaren när det blir lite varmare.Dunceorhttps://www.blogger.com/profile/03122752614866922674noreply@blogger.com