tag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post2697845833868887341..comments2024-01-19T17:25:35.835+01:00Comments on Pärlor för svin - Fabrikör Ekstedts betraktelser: Pseudolambik #41Fabrikör Ekstedthttp://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-52201076558246492492021-09-25T14:41:33.170+02:002021-09-25T14:41:33.170+02:00Sent svar här, men anledningen är att man när man ...Sent svar här, men anledningen är att man när man fermenterar lambik använder mjölksyrabakteriefamiljen Pediococcus som inte är lika känslig för humle som Lactobacillus.Fabrikör Ekstedthttps://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-32044546318957178152021-08-31T14:12:32.484+02:002021-08-31T14:12:32.484+02:00Hej!
Ser att du har 90 gram humle och visst blir ...Hej!<br /><br />Ser att du har 90 gram humle och visst blir detta öl syrligt?<br /><br />Jag har gjort ett försök med lacto. brevis och cirka 10-20 IBU och efter 4-6 veckor var dettta öl inte det minsta syrligt. Är det den gamla humlen, eller jästiden eller något annat som gör att detta öl blir syrligt?<br /><br />Jag har 4-6 år gammal humle i en papperskasse i garaget, tror den den skulle funka?Anonymousnoreply@blogger.com