tag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post149873193711886920..comments2024-01-19T17:25:35.835+01:00Comments on Pärlor för svin - Fabrikör Ekstedts betraktelser: KunskapslyftetFabrikör Ekstedthttp://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-60180772216743392182018-09-21T11:05:37.276+02:002018-09-21T11:05:37.276+02:00Låter som du menar Dunning-Kruger-effekten.Låter som du menar Dunning-Kruger-effekten.Fabrikör Ekstedthttps://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-35700025569022136042018-09-20T20:14:42.332+02:002018-09-20T20:14:42.332+02:00skrev du inte nån gång om den där grejen med att o...skrev du inte nån gång om den där grejen med att om en vet lite i ett ämne, övervärderar man lätt sin kunskap och de som vet mycket i samma ämne undervärderar sin kunskap. vilket i sin tur ger ens benägenhet att dela med sig av den kunskap en sitter på. <br /><br />symptomet, vad detnu kan heta. Stimmt?<br /><br />karl Rnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-65595023056149338162018-09-17T12:17:37.406+02:002018-09-17T12:17:37.406+02:00Jo, det är verkligen ett Sisyfos-arbete att försök...Jo, det är verkligen ett Sisyfos-arbete att försöka sprida välgrundade kunskaper i FB-grupper. Det drunknar snabbt i bruset av nonsens och felaktigheter. Däremot hoppas jag på lite uppryckning i mer seriösa sammanhang.Fabrikör Ekstedthttps://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-37179692686884327742018-09-17T08:38:56.099+02:002018-09-17T08:38:56.099+02:00Först och främst ska man inte glömma en stor fakto...Först och främst ska man inte glömma en stor faktor i detta: om folk inte tycker som man själv tenderar man tycka att de har fel. För det är svårt för någon att hävda att de sitter på de rätta svaren. Vetenskap bygger ju på att man är villig att revidera sin kunskap och erkänna att man haft fel. Med mycket läsning och. Ryggningfår man en djupare förståelse men då det sker börjar man inse att man har mindre och mindre att hämta på forum och facebook. Därför tror jag de som sitter med mest kunskap helt enkelt är med mindre och mindre och delar med sig. Nybörjare tillkommer ju dock ständigt till forumen. Folk spekulerar hej vilt, sen tar nån fasta på något och tar det för sanning och sprider det vidare som nån självutnämnd profet. Lite som modern politik helt enkelt. Morganhttps://www.blogger.com/profile/00094005727541120163noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-10728266685338656282018-09-17T08:34:22.034+02:002018-09-17T08:34:22.034+02:00Bryggprogram kan onekligen ha en fördummande effek...Bryggprogram kan onekligen ha en fördummande effekt.Fabrikör Ekstedthttps://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6553578271232438737.post-44962013880575837142018-09-16T21:38:02.630+02:002018-09-16T21:38:02.630+02:00Många nybörjare är nog en orsak till dålig kunskap...Många nybörjare är nog en orsak till dålig kunskapsnivå. <br /><br />Men den största orsaken är automatiska bryggverk och digitala bryggprogram. Man behöver inte lära sig hantverket längre.<br /><br />Vet många bryggare här i mina trakter (hembryggare som proffesionella) som inte har en aning om hur man räknar ut recept från grunden, de har ju aldrig behövt lära sig.<br /><br />Dessutom är de populäraste ölstilarna idag så att det inte krävs någon fingertoppskänsla eller kunskap när man skriver recept. Det ska vara mellan 6-9%, grumligt och enbart smaka humle. Vem som helst kan lyckas med det.<br /><br /><br />Anonymousnoreply@blogger.com